torsdag 2 september 2010

2 kor skämtet uppdaterat

Lång list med klassiska 2 kor skämtet på http://skunk.spray.se/diary_other.jsp?id=506567&namn

REINFELDTISM : Staten har 2 kor som mår bra och ger billig mjölk till folket. Vi säljer bägge korna för 1 krona styck utan att fråga om någon vill betala 100 kronor, den som köper dom får applåder av Maud för sitt "entreprenörskap..." och kan sälja dyr mjölk till folket och sen "casha hem" via Capio Milk&Care AB . Folkets pengar hamnar på Caymanöarna och kohagen är tom när sossarna vinner valet= folket blir arga när sossarna sparar på mjölken.

REINFELDT 2 : Vi har 2 arbetsoxar. Den ena har dragit plog i 40 år och är slut i ryggen, höften och fötterna. Veterinären,oxen och bonden säger att oxen behöver vila sista åren. Försäkringskassan säger att oxen kan ta arbete som tupp på deltid 50 mil bort. Reinfeldt blir nöjd för oxen har blivit frisk.

MAUDISM: Förut brydde vi oss om kornas ägare, aldrig hur korna hade det. Nu bryr vi oss mest om Stureplansfolket.

BJÖRKLUND: 2 kor satt i hagen och och lyssna på farfar tjurs rövarhistorier , Den som inte sköter sig får bli kalvfärs, den andra blir avelstjur.. Ordning och reda.

BJÖRKLUND 2 : Det finns 2 miljoner kor. Tio av dom har burka. Det är en mycket viktig fråga att diskutera i timtal tycker Jan Björklund.

MARKNADSEKONOMI I TEORIN: Det finns 2 kor med varsin bonde som säljer mjölk till olika priser.

MARKNADSEKONOMI 2010 Sverige : Alla kor ägs av ett bolag som säljer mjölk under olika varumärken men bara konkurrerar med sig självt.

HÄGGLUND : Egentligen tycker vi inte att tjurar ska ha sex med varandra. Men vi vågar inte säga det för då riskerar vi 4% spärren ( = lättmjölk)

NEUROPSYKIATRI I KLASS-SAMHÄLLET: 2 kalvar går i skolan. Den ena är lite flängig och får Ritalina...

LÄKEMEDELSINDUSTRI: Det finns inga krämpor hos kor som vi inte kan kalla för en folksjukdom och ge ut ett piller mot. Att alla bakterier är resistenta och att vi inte gör nya antibiotika är inte vårt problem, vi agerar på en marknad och har aktieägare att ta hänsyn till.

VÅRDVAL STOCKHOLM: 2 kor behöver gå till veterinären. Den ena har en sticka i foten, den andra behöver en stor magoperation. Veterinären får lika mycket betalt, ju fler stickor veterinären plockar ut gör desto bättre vårdkvalité och tillgänglighet är det oavsett om magoperationen måste skjutas upp.

ANDREAS CARLGRENS KLIMATPOLITIK: Vi har 2 kor som pruttar metan och höjer temperaturen på jorden. Vi skaffar 10 kor men sätter ett kaffefilter i rumpan på dom. ( Vattenfall planerar 100 miljarders investeringar i brunkol i Tyskland, Andreas Carlgren har 1 miljard på 5 år i "klimatsatsningar")

NEW PUBLIC MANAGEMENT: En bonde har 2 kor. När han inte vet hur han ska sköta dom så väljer han trots sin uppenbara inkompetens och brist på ledarskap att fortsätta som bonde och hyr en käck managementkonsult som visar PowerPoints för korna. Korna får producera mer mjölk för att pröjsa konsulten och bonden blir befordrad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar