måndag 19 juli 2010

Liberaldement vanföreställningssyndrom - ny sjukdom upptäckt!!

I den internationella psykiatrin pågår arbete med DSM-V , nästa version av den diagnostiska manualen för psykiatriska diagnoser .
Psykiatrin är inte exakt vetenskap . Ortopeden ser på röntgenbilden om ditt ben är brutet medans ingen - varken Freud, Marx eller den stora tänkaren Göran Skytte- har sett själen i ett mikroskop , dock tror vissa neurovetenskapare att man hittat delar av den fria viljan i delar av hjärnan . Det är möjligt att Comandante Stofil under sin förväntat återstående livstid får ta del av rön som "Själen hittad på magnetröntgen", " jag mådde konstigt, röntgade mig och röntgen sade att jag var kåt" m m .
Psykiatrin ställer än så länge alltså diagnoser med hjälp av kriterier, således kan man skapa sina egna . Comandante Stofil har upptäckt en möjlig diagnos ! häng med nu kids


Häromdagen DN skrev Svante Nycander om antiliberalism. Den var svårbegriplig , minst sagt. Nu kom del 2, här skulle klarhet skapas , hoppades alla vänner av god debatt. Han går ju ut hårt med rationalitet, verklighetsförankring och exakthet som definitioner på god vetenskap. De kraven tycks inte gälla Nycander själv om man läser hans tes, beviskedja och slutsatser.

Huvudtesen verkar vara att vänstern/marxismen dominerar delar av svensk universitetsvärld. Hans bevis känns lite futtigt : att man har Liedmans bok som lärobok i idéhistoria samt hur många böcker som handlar om vad på idéhistoriska institutionen. Bäva månne världskapitalismen!

Det är nog svårt för Nycanders spöken av marxistiska professorer att balansera den koncentration, den vridning åt borgerligt håll som skett i ägandet av media och det tillskott av formellt icke-politisk media som föredrar tuttar, kändisar och livsstil framför samhällsanalys . Inte direkt något jätteflöde av vänsteråsikter som kommer via tevereklamen,Metro, TV4, bilagorna om sessebröllopet etc.

Sverige har blivit ett politiskt Matrix. Du kan gå och rösta men i praktiken är det:

- Which pill do you want ? The darkblue pill or the lightblue pill?

Let´s play poker!

I min pott : hundra marxistiska professorer . Du får stoppa in tvåhundra liberala professorer. Du vinner universiteten och jag -som folkflertalets chip leader- vinner realpolitiken:
Du väljer din del, Svante:
  • Hälften av försämringarna i LAS?
  • Riva upp det vidriga nätpokerliknande nya pensionssystemet?
  • Ta tillbaka bananrepublikens utdelning av offentlig egendom utan att ta bra betalt? "hej-du-chef-för-en-skola-vill-du-ha-den-för-en-krona?"
  • Rulla tillbaka till före EU och slippa all byråkrati, tvång, ineffektivitet, korruption och lagstadgade marknadslösningar ? Jag slänger in ett liberalare Sverige i det erbjudandet
Kan också tänka mig att gå all-in. Du får alla universitet, jag får Sverige före Palmemordet.



Nycander avslutar med att bunta ihop postmodernism, queerteori och annat med vänstern. Comandante Stofil läste lite Marx som ung . Medan DN-kultur och viss "vänster" dekonstruerade allt i racet mot obegripligheten så stod stofilen på ett verkstadsgolv och försökte tillämpa lokal demokratikamp för löner,arbetsmiljö och bättre underhåll i tunnelbanan. Tillsammans med sina arbetskamrater. I facket. Mot sossepampar och borgare. Det var inte läge för Foucault [fåk ållt], snarare "fuck allt- vi mot dom tillsammans gubbar och kärringar vi behövs". Verklighetens folk heter det visst nuförtiden. Om postmodernism är vänster så snacka med sopgubbarna i Stockholm om hur dom ska dekonstruera sina strider mot lönedumpning innan stofilen bryr sig om sånt jidder.

Den enda akademin Comandanten känner till av egen erfarenhet är medicinen. Utanför det politiska neutrala cellerna präglades Karolinska Institutets läkarlinje av en högerbiologistisk, individualistisk och reduktionistisk människosyn . Det är inte politiskt kattpiss att mina kurskamrater och lärare blev förskräckta när jag hostade om sociala orsaker och botemedel till sjukdom . Dom träffar människor varje dag nu, med delar av KI: s anti-marxistiska indoktrinering i bagaget, för att låna Nycanders språkbruk.

-----------------------
Av med blåstället, på med läkarrocken ; tillbaks till diagnoskriterierna. .

Liberaltdement vanföreställningssyndrom ( snart i en DSM-manual nära dig):

Patient som uppfyller minst4 av nedanstående kriterier under längre tid än 3 månader:

  1. Starta debatt med antagandet att begrepp som antiliberalism och liberal är enkla att definera och att patientens definition förstås av alla som läser.
  2. Ovilja att analysera den konkreta politiska utvecklingen med hjälp av någorlunda objektiva mått ( SCB, inkomstbarometrar, mätningar av folkhälsa, sociologi etc)
  3. Oförmåga att se att förment liberala åsikter som yttrandefrihet, rösträtt , religionsfrihet etc nuförtiden omfattas av alla politiska läger inom riksdagsramarna.
  4. Totalt bristande nutidsorientering.
  5. En tvångsmässig fixering vid idéer såsom de uttrycks på DN Kultur och vissa universitetsinstitutioner.
  6. En ständig jakt på marxistiska meningsmotståndare som trots att dom har retirerat på alla fronter ändå upplevs vara starkare än någonsin.
  7. Selektivt letande efter bevis för punkt 6 där viktiga vetenskaper som nationalekonomi, företagsekonomi, socialpolitik, medicin, arkitektur inte räknas in i de politiskt inflytelserika
  8. En asexuell men dock patologisk fixering vid Olof Lagercrantz´ person , vilken inom kort kan riskera att övergå i nekrofili.
Obs ! för att kunna ställa diagnosen får inte diagnosen paranoid liberalpsykos förekomma samtidigt.

Förslag till behandling:
Lugna promenader runt om i verkligheten med erfaren personal.
Gradvis exponering för alla nya privata alternativ. Låt inte patienten välja pensionsfond, el, tele, dagis, doktor och tandkräm under samma terapisession.
I utvalda terapiresistenta fall kan landstinget bekosta resa till Nordkorea och sen tillbaka till Sverige. Bör endast inledas av specialkunnig läkare och beredskap för total psykisk kollaps måste finnas med.

En patient som bedöms nära bot kan få i hemläxa att skicka motioner till Folkpartiets nästa landsmöte med liberala förslag. Innan (fp) fusionerar med jätten gluff gluff (m).
----------

Man försöker hänga med sin tid, tänka framåt och positivt men ändå:

LIBERALERNA VAR BÄTTRE FÖRR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar