fredag 16 juli 2010

Postverket!

jobbade några somrar på posten, det var rätt kul . Men det var inte det jag tänkte snacka om här.

Det fanns en tid, för inte så länge sen, typ en skrumplever away, som det fanns postkontor i dom flesta stadsdelar och förorter.
Där kunde man , ta med sina ärenden och lösa dom rakt över disk.
Det var räkningar, paket, utbetalningar och allt möjligt annat.

I luckorna satt postkassörskor ( oftast en hon) och löste dina problem mot en avgift som var lower than glocalnet om man jämför med den tid du tillbringar framför datorn för att göra samma sak. Tid=pengar you know.

En och annan flirtade med postkassörskan och ur dom mötena stammar ett och annat äktenskap eller venerisk sjukdom.
vadå flirtade, du menar man hängde på facebook via mobben eller ?
nej jag menar man ser nån i ögonen och snackar lite skit och försöker se cool och snygg ut samtidigt.

Medan man väntade så kunde man titta på folk. Ibland såg man någon bekant och slängde käft, ibland såg man nån snygg brud och flirtade, ibland hände det inget särskilt.
När det var pensionsutbetalningar så var det bystat med folk( alltså big event för er som inte fattar forntidspråket).
Panchisarna ( = pensionärerna duh!) hade fönat lockarna, sminkat ögonen, tagit på sig bästa slipsen, vattenkammat sig och allt annat som man gjorde på den tiden för att se stilig ut. Och det flirtades och snackades som aldrig förr när det var pensionsdags. Änkor,änkemän,frånskilda,ruggugglor och äckelgubbar hade en chans varannan vecka att mötas . Även om inte blev gravida så kunde det spridas en och annan venerisk sjukdom, vissa åldershem/servicehus var/är rena mardrömmen ur smittskyddssynpunkt( vem använder kondom i den åldern)
Nuförtiden så sitter dom antingen framför datorn eller ber barn/barnbarn om hjälp med internettet. Chans för spontana möten? Noll.

DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar