lördag 17 juli 2010

New bad söder - incident på Folkungagatan nyss

bolaget på folkungagatan så finns det en kö som liksom delar upp sig framme vid kassorna. Man står alltså i EN kö som blir två .

Om man inte vill tala om för den man står framför eller bakom vad man åt till frukost så har man gärna en liten marginal, man står ju i kö i alla fall...

Här uppstår ett modernt storstadsfenomen : om den som står i tur att välja kö inte gör det på en millisekund så kommer nåt smartass att dyka upp från ingenstans och "se luckan" och ställa sig där.

Detta inträffade idag på bolaget Folkungagatan. En gubbjävel gjorde "oops ledig kö manövern" framför en kö på kanske tio pers.
- Påtalade försynt att vederbörande enligt all logik har trängt sig och pekade på kön bakom honom
- Du får skylla dig själv som inte ställde dig i luckan , var svaret.
- Men herregud tror du jag står här och beundrar bolagets kakelsortiment?
( tystnad)
Under tiden så har ytterligare en gubbe ställt sig bakom den första.

Avslutade med att hänvisa till gubbens fula val av öl och att han såg lite skakig ut:
- det är okej du verkar ha bråttom att bli av med din skakighet så gå före du.


Det intressantaste är hur alla människor runtomkring väljer att bara titta bort. Jag tilltalade killen bakom i kön som valde att titta bort istället för att svara på tilltal.

I en storstad har människorna ett gemensamt ansvar för att hålla en social uppförandekodex vid liv. En storstad kan inte vara ett dagis där alla snorungar skriker "min min min" . Så enkelt är det.

Och om människor inte vågar prata med varandra om enkla banala grejer som att tränga sig i kön, vad gör dom när det pågår en misshandel eller våldtäkt framför ögonen på dom? Går in på Facebook ???

DET VAR BÄTTRE FÖRR !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar